06 January 2013

1 Tema untuk Windows 7

Assalamualaikum..
korang tahu cara mudah untuk tukar theme atau tema yg cantik2
untuk windows 7?
 tak tahu kn?kn?

disini.....aku akan share kat korang
cara paling mudah..klik2 aje
Minimum requirement :
  •  Tahu gune laptop atau komputer
  • Tahu gune mouse
  • Mampu memahami bahasa inggeris
Langkah yang pertama....
jeng3......
Right-click pada desktop anda dan pilih 'Personalize'


Langkah yang kedua....
Apabila screen window 'Personalize' dah muncul.
Scroll kebawah.
Dan pilih theme mane yang korang suke atau berkenan.


Selepas membuat pemilihan.
Theme tersebut secara automatik akan mengubah theme windows 7 korang.
Korang bleh la lihat hasilnye....hehehe


Lawa tak?
hehehe :)
tutorial ini hanya untuk yang baru nak belajar mencantikan dekstop windows 7
yang dah advance tu, jangan poyo sgt ea..
meh sharing sikit..  
*nota kaki : klik gambar untuk tumbesaran yang sihat
sharing is caring =D

1 comments:

~azfaidzullah~ said...

wooo... jambu~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...