16 June 2011

5 Tom VS Mark Zukerbeg

Layan je pic diorang nie..
mcm2...hahaha
Sume x nk kalah...kih3...
saje je post entry yang ringan2..boring2..

15 June 2011

2 Folder Backgrund untuk win 7

haa...ade la 1 menda nie..
nk bagitau kat korang..
kot2 kalu nk tukar background kt folder korang tu..
boring je tgk kaler putih..
nk kasi meriah..
korang pakai software nie...

Korang klik kat link kat atas nie..nnti dye akan trus download kt komputer.. :)
ni ade sikit screen shot untuk korang tgk..


2 keyboard ohh keyboard

nk test kelajuan korang menaip??
try lah masuk kt sini..

aq dah try..syok jgk la..dok memenatkan jari..
menekan sane..menekan sini..
hahaha...
nak tengok ape hasilnya??
tengok kt gambar bawah nie.. =)


50 perkataan je yang betul...buleh la...
ape lagi..korang nak try lawan ke??try larh.. =D

14 June 2011

0 Proxy oh proxy

Satu perkara mudah yang anda perlu fikirkan: tujuan utama firewall dipasang di sesebuah institusi, organisasi, tidak lain dan tidak bukan untuk menyekat. Itu tujuan ianya dibeli, bukan murah punya perkakasan tu, ada yang mencecah puluhan ribu ringgit.

Jika anda tidak menghormati perkakasan itu sekalipun, hormatilah orang yang bertanggungjawab membuat kerja berkenaan. Cuba bayangkan andaikata anda sendiri diberi tanggungjawab menjaga keselamatan sistem, dan ada dikalangan ahli komuniti anda berusaha memecah sistem itu, dan anda tahu siapa orang itu.

Apa perasaan anda? marah? kecewa? atau takda rasa apa apa pun?
------------------------------------------------------------------------------------------
ayat yang aq curik dri admin kt slah 1 forum yg aq slalu kunjungi..
nk kate terasa..ade la ckit..
sebab aq x penah buat..leyh la aq cakap macam tuh..
ish3 !!
............................................................................................................
senarai proxy yang boleh membantu korang
sekiranye tempat keje korang memblock website sperti FB
Browse007 

10 June 2011

4 blog aq berharga??

sape kate blog xde harga??
meh sini aq tunjuk..
ade 1 laman web nie..
dye dok kire nilai harga blog..
nk tau harga blog aq??
mahal kot...beribu-ribu..hahaha
kalu aq jual neyh..leh la buat down payment moto..
hahaha..
korang cube la try..
ni laman web dye..

09 June 2011

6 maafkan sye...

maafkan sye
sekiranye ade melakukan ape2 kesalahan..
sekirenye penah menguris ati..
sekirenye penah memarahi..
sekirenye penah mengkasari..
.............................................

08 June 2011

0 pilihan korang??

aq jumpe kt pak long Google...
berdasarkan gmbr diatas
pas ni nk beli ape?? iphone(apple) @ handpon(android)???

0 Trace gambar pakai photoshop..

 

keboringan di tempat keje..so aq bg korang 1 tutorial..cm ne nk buat trace gambar..
atau dengan kata lain..nk tukar gmbr korang jd cm anime ckit...
mende ni susah skit nk buat..memang kompom makan 2-3 jam pnyr la..
pandai2 la korang try ea.. =)
copy dri Mr.Google

07 June 2011

3 Jangan hilangkan pen anda..

hahaha..
nk taw x kenapa korang2 sume x ptot ilangkan pen..
kerana.......
tgk gmbr bwh nie.. =)
hahaha...so,moral of the story..jgn hilangkan pen ea..
sje menghilangkan rse boring kt office.. =DD

01 June 2011

2 keyBoard ohh KeyboaRd

dok tiap2 hari menekan keyboard..
korang terasa lg mcm x bese tekan??
nk tekan pon kene tgk keyboard??
x hafal lg??
haa..ni aq terjumpe kt pak lang google..
care2 nk tekan keyboard..
hehehe
layannnnzzz...
Pertama untuk mahir menaip dengan menggunakan 10 jari, terlebih dahulu korang harus tahu posisi jari yang tepat. Lihat langkah langkah dibawah ini :

Tangan Kiri

Jari Kelingking :
Baris Pertama = ‘ dan 1
Baris Kedua = Tab dan Q
Baris Ketiga = Capslock dan A
Baris Keempat = Shift kiri dan Z
Baris Kelima = Ctrl dan Windows

Jari Manis :
Baris Pertama = 2
Baris Kedua = W
Baris Ketiga = S
Baris Keempat = X

Jari Tengah :
Baris Pertama = 3
Baris Kedua = E
Baris Ketiga = D
Baris Keempat = C

Jari Telunjuk :
Baris Pertama = 4 dan 5
Baris Kedua = R dan T
Baris Ketiga = F dan G
Baris Keempat = V dan B

Ibu Jari :
Baris Kelima = Alt kiri dan Spacebar

Tangan kanan

Ibu Jari :
Baris Kelima = Alt kanan dan Spacebar

Jari Telunjuk :
Baris Pertama = 6 dan 7
Baris Kedua = Y dan U
Baris Ketiga = H dan J
Baris Keempat = N dan M

Jari Tengah :
Baris Pertama = 8
Baris Kedua = I
Baris Ketiga = K
Baris Keempat = ,

Jari Manis :

Baris Pertama = 9
Baris Kedua = O
Baris Ketiga = L
Baris Keempat = .

Jari Kelingking :
Baris Pertama = 0, -, = dan BackSpace
Baris Kedua = P, [ dan ]
Baris Ketiga = , ;, ‘ dan Enter
Baris Keempat = / dan shift kanan.

so amacam??
oke x tuto neyh??
kalu oke,amalkan la..
kalu x oke...g men jauh2..hehe =)
Ini Keyboard ! hehe

2 Bile kepeningan...

hahaha..makin hari,makin penin coding neyh..
tu adalah hyphotesis ataupun kesimpulan awl.. =)

ni ade la gmbau2 ckit..
bile dh penin..
ape lg..
berphotoshoot n berphotoshop..
hahaha
dah2..xleyh nk mengadap blog ni lame2..
keje x siap lg neyh...
tata !! =D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...