15 August 2011

13 Terlupa password komputer@laptop??

aq ade 1 solution untuk sesiapa di luar sane yang mengalami masalah pelupa password sendiri..
haha..
tp ingat.. !!
ape yang aq nk bagi ni boleh digunakan untun buat benda yang x baik..
so, ikot niat korang la..
aq ajar dengan niat baik..nak tolong sesape yang terlupe password..

Requirement yang perlu ade...
1. Sebuah pendrive dan
2. Perisian KONUSB

Step atau langkah-langkahnya ialah...
1. Download perisian KONUSB
2. Plugkan pendrive ke komputer anda dan klik dua kali ke atas KONBOOTINSTALL.exe [cmd akan muncul] masukkan huruf drive USB & tekan enter!


3. Boot pendrive korang..
4. Window still lagi akan mintak password..korang just tekan je enter..
kompom bole masuk punyer..aq dh test..dan aq berjaya.. :)
Ia berfungsi di semua sistem operasi termasuk windows XP, Vista, Windows 7

13 comments:

Cik Domo said...

nice info XD

thanks for sharing XD

Mr.Freeze a.k.a Izmal said...

haha..same2.. ;)

chiLleD...!! said...

bahayer ni..btw nice info..walaupun sy xgna pssword tp mana tau leh tulung kwn2 d msa akn dtg..hehe

Cik tikah said...

owh, macam tuh ke. bagus entry ni sebab cik tikah mmng de sindrom slalu sgt lupa password. haha..

ameira shafiqa said...

bgoss2,troskan buat entri cam nie..

sopi said...

so stiap kali nk on lappy kne boot from pendrive ke?

Mr.Freeze a.k.a Izmal said...

ni sebagai backup sblom ko format komputer@laptop.. =))

Anonymous said...

salam...nama aku azhar..
aku masih xfaham la cara kau terangkan ni...aku dah cuba try & fahamkan.boleh tunjukkan video ok gak.....hihi

mcm ni aku pakai win7 ultimate, br ni aku tukar password pada akaun administor aku... ddlm masa yg sama aku mmg dah ada buat guest akaun jugak. bila log off, aku x boleh nk masukkan password untuk administor akaun aku, mungkin terlari huruf. dan sekarang ni aku masih guna guest akaun. aku boleh guna juga ke cara kau ni..?

Anonymous said...

sory ada lg...satu lagi aku tak faham kat cara nk buat langkah ketiga Mr.Freeze a.k.a Izmal cakap ''Boot pendrive korang'' maklumlah aku ni kan jahil sikit bab2 ni hihi..camna plak tu? :-)

Anonymous said...

thanks ....very helping me find out

Samsung S3 Samsung S3 said...

Ku nak try lah Tq Bro

Samsung S3 Samsung S3 said...
This comment has been removed by the author.
Samsung S3 Samsung S3 said...

Ku nak try lah Tq Bro

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...