30 November 2010

2 Shutdown or Restart or Log Off in one single click !

Ha ! klu korang dh pemalas sgt nk g tekan kt start menu, pas tu nk klik shutdown..aq ade care senang ckit..juz korang letak menda ni kt desktop..dan korang klik je button nie..
Korang leyh wt 3 button..iaitu.. < Shutdown >or< Restart >or< Log Off >
Cm nie carenye..aq ade letak pic skali utk memudahkan korng..kang klu aq men explain pkai ayat..spe yg pham?? hahaha

Aq tunjukkan care nk wt shutdown button :
**klik kt gmbr 2..klu x nmpk..


1. Right klik kt dekstop >> new >> new shortcut
2. Pas tu korang tulis "Shutdown -s -t 0" >> tekan next
3. Tulis "Shutdown" >> tekan finish
4. Korang pnyr Shutdown pon ciap..
------------------------------------------ >>
Klu korang rse tgk button cm buruk je icon dye..ape kate korang tukar icon dye..
juz right klik kt icon 2 dan plih properties dan klik kt change icon.
So..step nk wt restart dan log off button sme je mcm step2 kt atas..
Cume korang kna tukar ckit kt command dye je..
Restart >> Restart -r -t 0
Log Off >> Log Off -l -t 0

2 comments:

nina_apis said...

boleyh ae cm nie?

Mr.Freeze a.k.a Izmal said...

yup2..msti lah boleyh.. ;)
selamat mencube !

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...